Zavod Odon Jurklošter
Jurklošter 24, 3273 Jurklošter, Slovenija, tel.: 031 528-784 e-mail: janko.cesar@siol.net

Verjemi tistim, ki govorijo, da ti bo uspelo!

 

Gostja četrtega kloštrskega večera je bila Desa Muck, za uvod v njeno pripovedovanje pa so poskrbeli otroci iz vrtca in osnovne šole v Jurkloštru.              
    Desa je govorila predvsem o sebi: razkrila je nekaj neprijetnih pripetljajev iz  svojega otroštva, ki so povezani predvsem s športnimi aktivnostmi, in priznala, da svoje knjige, po katerih bralci zelo radi posegajo, piše zadnji hip – tik pred iztekom roka ali celo po njem. In kakšen je njen odgovor na tako visoko branost njenih del? »Ljudem očitno ustreza moje pisanje, v katerem priznam, da mi kdaj kaj spodleti. Verjetno nisem edina, ki vsak božič zažge potico,« je še zaupala.
            Da je Desa danes tam, kjer je, gre zasluga predvsem tistim, ki so verjeli vanjo in govorili, da ji bo uspelo. Tudi profesor za slovenščino, ki ji je dejal, da bo enkrat napisala knjigo. Zdaj ga ena najuspešnješih slovenskih pisateljic povabi na svoje novinarske konference ob predstavitvi svojih knjig.         
            Skozi hudomušno pripovedovanje in šaljenje na svoj račun je Desa še priznala, da piše knjige zgolj zaradi denarja in da sta slava in sreča dve stvari, ki nimata nič skupnega.

 


Prijava / O avtorjih / Pravna obvestila / Natisni / Dodaj med priljubljene / Vrh